FlowConnection

Channeling Your Business

5 Manieren om je beter te profileren op het Internet

5 Manieren om je beter te profileren op het Internet

Klanten en prospects doen het liefst zaken doen met een expert. Maar hoe bereik je deze status?

Informatiemarketing en social media spelen hierbij een belangrijke rol. Het belangrijkste is dat je door het weggeven van kennis en informatie potentiële klanten laat kennismaken met wat je te bieden hebt. Door op regelmatige basis artikelen te schrijven, maak je je expertise zichtbaar.

Van veel ondernemers hoor ik: “Ik heb helemaal niet genoeg te vertellen over wat ik doe”, “Ik weet niet genoeg om steeds een artikel te produceren” of “Ik kan geen onderwerpen bedenken om over te schrijven”. Hieronder vind je vijf tips om het schrijven van artikelen, en daarmee het vergroten van je naamsbekendheid en expertstatus, te vergemakkelijken.

 

Dit zijn de makkelijkste methodes om artikelen te schrijven waar je lezers écht iets aan hebben:

1. Interview

Houd een (kort) interview met iemand die interessant is voor je doelgroep. Iemand die een voorbeeld kan zijn voor je lezers, die kan inspireren of die kan laten zien waarom jouw dienstverlening noodzakelijk is. Interview met een bestaande klant zou perfect zijn, is dan ook gelijk een testimonial en kan je ook op YouTube publiceren.

Je kunt het interview gewoon als vraag en antwoord in je artikel opnemen. Deze manier bespaart veel werk. Als je de vragen per mail toestuurt aan degene die je interviewt, hoef je de antwoorden alleen maar te editen en klaar is je artikel!

2. Lijst

7 cardinal rules in life

Mensen zijn dol op lijstjes. Het geeft veel informatie in weinig woorden. Ze houden daarnaast van nummers, dus een genummerde lijst is voor veel lezers helemaal aantrekkelijk. Schrijf een of twee paragrafen ter introductie en start dan direct met de inhoudelijke informatie van jouw lijst. Beperk elk onderdeel van je lijst tot een aantal zinnen.

3. Trend

In elke sector zijn trends te vinden. Het is bijvoorbeeld een interessante trend als de verkopen van smartphones blijven stijgen. Maar ook een toename van een specifiek soort klanten of problematiek kan een trend vormen. Trends wekken interesse omdat veel mensen willen weten waar de trend vandaan komt en wat de voor- en nadelen zijn. Beschrijf de trend en je hebt een geweldig artikel.

4. Onderzoeksresultaten

Artikelen die de resultaten van een onderzoek beschrijven, zijn voor jezelf relatief makkelijk te schrijven. Met een klein beetje moeite vind je onderzoeksresultaten die voor jouw doelgroep interessant zijn.

5. ‘How to” artikelen

Dit is een formule die makkelijk weg leest. Het helpt lezers een doel te bereiken. Als dat doel interessant is, is het artikel ook direct interessant. Denk er eens over na wat jouw doelgroep wil bereiken. Wat zoeken ze, wat hebben ze nodig?

Succces!

Advertisements

Single Post Navigation

3 thoughts on “5 Manieren om je beter te profileren op het Internet

  1. Pingback: 5 Manieren om je beter te profileren op het Internet | ten Hagen's Blog

  2. Waardevol artikel. Bedankt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: